SOLO TENTOONSTELLING - MIRCO MARCHELLI - AN ECHO OF FLOWERS

Wanneer

  • zondag 10 maart 2024 tot zondag 7 april 2024

Openingsuren

  • zaterdag:
    14:00 tot 18:00 uur
  • zondag:
    14:00 tot 18:00 uur

Locatie

Hilde Vandaele Gallery
Kasteelstraat 1 , 8978 Watou (Poperinge)

Opening zondag 10 maart van 14:00 tot 18:00 in de aanwezigheid van de kunstenaar.

De Italiaanse kunstenaar Mirco Marchelli is in zekere zin trouw aan wat hij geleerd heeft van de twintigste-eeuwse kunst, al draagt zijn versie eerder een minzame lichtheid. Marchelli werkt met readymades of gevonden voorwerpen – niet om ze met een autoritaire geste prompt tot kunstwerk te verklaren, maar ook niet om ze nieuw leven in te blazen onder de noemer ‘circulaire kunst’, en zelfs niet omdat de voorwerpen de vrijheid hebben om zomaar, toevallig, te worden achtergelaten en vervolgens zomaar, toevallig, iemands aandacht te trekken, alsof de persoon die het object opraapt een piëtas betreft. Wel omdat deze objecten een eigen verhaal hebben: ze zijn iets. Ze zijn bíjna ‘iemand’, maar dat is misschien overdreven.
Door verschillende materialen, ideeën en beelden samen te brengen, bereikt Marchelli’s gebricoleer – in de meest absolute zin van de typisch twintigste-eeuwse visionaire experimenten – zijn meest volledige vorm.

Deze tentoonstelling is onderdeel van het project 'ICONOCLASH 03', een organisatie van Hilde Vandaele Gallery en De Queeste Art

Naar top