Kleuterzoektocht 'Vlieg mee door het museum'

Vindt jouw kleuter het ook leuk om zich te verkleden? Trek het kostuum van lieveheersbeestje aan en vlieg mee door het museum. Wist je dat dit mooie insect in Poperinge de naam 'piepauw' draagt en een vriendje van de hop is? Zoek op elke verdieping naar deze kleine hopvriendjes en verdien zo stippen op jouw vleugels. 

Fotozoektocht voor kinderen 'Neuzen in het Hopmuseum'

Is jouw speurneus ook nieuwsgierig van nature? Dan ben je net zoals De Neus! De persoon met deze bijnaam kon door te ruiken aan de hop vertellen of ze van goede kwaliteit was. We dagen je uit om jouw speurneus te testen met een fotozoektocht. Vind je in het museum alle 20 foto's terug, dan kan je de bijhorende vragen zonder problemen oplossen. Bovendien verloten we elke maand een boekenbon onder de deelnemende neuzen.

Tablettour voor tieners 'Het dilemma van Joseph'

"Ik ben Joseph Lahaye. In 1894 geboren en daarna getogen in Poperinge! Mijn vader en moeder runden midden in de stad de mouterij-brouwerij ‘t Zwynland. In 1914 veranderde alles. Van de ene op de andere dag was het oorlog. Die tijd uit mijn leven zal ik nooit vergeten. Dat komt omdat ik op 23 februari 1915 een moeilijke keuze heb moeten maken." 

Ga virtueel op stap in Groot-Poperinge tijdens WOI, snuif de sfeer op en probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de hopteelt en het bier in oorlogstijd. Alles wat je hoort en ziet komt van pas om het dilemma van Joseph te ontrafelen.

Hippe Hoprondleiding met de klas

Leerlingen lager onderwijs verkennen het Hopmuseum met doe-opdrachten tijdens de ‘Hippe Hoprondleiding’. Een gids vertelt anekdotes over hoe kinderen vroeger mee hielpen met de hoppluk. De leerlingen gaan ook zelf aan het werk: oogjes draaien aan klimdraden, het gewicht van de juf of meester bepalen met de veldbalans … Als afsluiter is er een quiz om te kijken wie de hopkampioen is.

Boek je klasbezoek

Naar top