Rondleidingen Hopmuseum

Museumrondleiding

Een kenner neemt je mee op sleeptouw doorheen het museum en maakt je wegwijs in de geschiedenis, de teelt en de hoppepluk van vroeger en nu. Uiteraard komt ook de Belgische biercultuur aan bod. Ruik, voel en proef de Belgische hop! Nadien wordt er nagenoten met een streekbiertje.

Degustatietour

Tijdens de degustatietour gaat de gids dieper in op een specifiek aspect van de hop-en biercultuur. Je krijgt  twee degustatiebiertjes en streekhapjes aan het thema gelinkt aangeboden.

Hippe hoprondleiding

Leerlingen lager onderwijs verkennen het Hopmuseum met doe-opdrachten tijdens de ‘Hippe Hoprondleiding’. Een gids vertelt anekdotes over hoe kinderen vroeger mee hielpen met de hoppluk. De leerlingen gaan ook zelf aan het werk: oogjes draaien aan klimdraden, het gewicht van de juf of meester bepalen met de veldbalans … Als afsluiter is er een quiz om te kijken wie de hopkampioen is.

Dementievriendelijke rondleiding

Tijdens de plukperiode (eind augustus en september) biedt het museum dementievriendelijke rondleidingen aan. De gids speelt in op de reacties van de deelnemers die geprikkeld worden via verschillende zintuigen. Nadien wordt er nagenoten met een hoppig streekbiertje.

A tot Z

Naar top