NL FR EN DE
hopscheuten-banner.jpg

51e Keikoppencarnavalsweekend

Op 24, 25 en 26 maart laten de Poperingenaars zich van hun bontste kant zien tijdens het 51e carnavalsweekend. De feestelijke driedaagse is gevuld met de Kindercarnavalstoet, de Paaardong Gaaarçong- koers, de Kids Disco, het Masjer’n en als hoogtepunt de stoet. Omwille van de wegenwerken vertrekt de stoet dit jaar aan het stationsplein en passeert ze niet langs de Casselstraat en Boeschepestraat.

Kindercarnavalstoet
Op vrijdag 24 maart is het aan de allerkleinsten om de spits af te bijten. De 21e editie van de kinderstoet vertrekt om 13.30u. vanop het Burg.Bertenplein en trekt verder door de centrumstraten van de stad. Ongeveer 2000 kinderen uit de Poperingse lagere scholen zullen meestappen in deze kleurrijke optocht. Om 18.00u. wordt de Carnavalsfoor geopend.

Paaardong Gaaarçong
Al voor de 3de keer wordt om 19.30u. de Paaardong Gaaarçong-koers georganiseerd. Deze koers start bij Flou’s en eindigt in café Oud-Vlaanderen. Deelnemen kost 5 euro, in ruil krijg je hiervoor 3 consumptiebonnen die je de avond zelf kan spenderen in de deelnemende horecazaken. Inschrijven kan via het bestuur, via carnaval@poperinge.be of 0476/331218, de avond zelf kan ook nog.

Carnaval KIDS-DISCO met grime
Op zaterdagnamiddag om 13.30u. worden alle kinderen en jeugdbewegingen verwacht in De Kouter om volledig uit de bol te gaan op de swingende melodieën van DJ Blackstar. Hier worden ook de prijzen van de kleurwedstrijd uitgereikt De inkom is bovendien gratis!

Tournée Carnaval
Vanaf 20.00u. strijden de Poperingse cafés voor de titel van het mooist versierde café en de beste ambiance. De Orde van de Hommelknop doet samen met d’Askruis’n zijn ronde doorheen de deelnemende horecazaken om te jureren. Ook jullie kunnen t.e.m. zondag 12.00u. je stem uitbrengen via Facebook. De winnaar krijgt een afterparty cadeau van de organisatie, inclusief DJ en leuke tapas…

Internationale Carnavalstoet
Op zondag vertrekt de 51ste Internationale Carnavalstoet om 15.00u., met carnavalsgroepen uit Poperinge, binnen- en buitenland, aan het stationsplein om zo verder te trekken via de Ieperstraat, Vroonhof, Burg.Bertenplein, verder langs de Hondstraat, de Gasthuisstraat, Grote Markt, G.Gezellestraat, om te eindigen in de Komstraat. Omwille van de wegenwerken werd het parcours dit jaar licht gewijzigd, de stoet gaat niet meer door de Boeschepestraat en de Casselstraat. De toeschouwers worden vanaf 14.30u. reeds opgewarmd door de publiciteitskaravaan.

Feestelijk slot met het Masjer’n
Enkele Nederlandse orkestjes brengen sfeer en ambiance in de horecazaken tijdens hun Saffelronde. Daarna kunnen individuen en groepen vanaf 16 jaar deelnemen aan de traditie van het Masjer’n. Inschrijven voor deze wedstrijd kan vanaf maandag 20 maart bij de Toeristische dienst. Deelnemen kost 3 euro per persoon, in ruil krijg je consumptiebonnen die je de avond zelf mag consumeren.